Bemiddeling

De vraag naar en het aanbod van instrumenten onder particulieren is groot; bekijk alleen maar de vele verhandelplaatsen op internet. Vaak ontbreekt het aan technische kennis om tot een juiste analyse te komen over de staat, leeftijd en prijs van een instrument. Dat geldt zowel voor mensen die van hun instrument af willen, als voor aanstaande pianisten. Inspelend op die vraag naar vakkundigheid biedt De Toonzetter hulp bij het aan- en verkopen van piano’s en vleugels.

U wilt uw instrument verkopen en er een redelijke prijs voor krijgen? Laat dan een taxatie uitvoeren zodat u weet wat het instrument echt waard is. Het taxatierapport geeft de koper zekerheid en als verkoper hebt u een idee wat het instrument opbrengt. In overleg behoort consignatieverkoop tot de mogelijkheden. Indien gewenst wordt een taxatierapport opgesteld.

Wilt u of uw kind graag piano leren spelen, uw oude hobby weer oppakken en hebt u een mooi instrument op het oog? Ook U kunt De Toonzetter inschakelen om te beoordelen wat de kwaliteit van het instrument is. Kleine gebreken hoeven geen reden te zijn om een piano te laten staan. Bij een analyse onderzoeken wij de staat van het gehele instrument en kunt u inzicht krijgen in de extra kosten om alles weer goed te laten functioneren. Desgewenst voeren wij de herstelwerkzaamheden uit. Aankoop, reparatie en stemmen verzorgd door één specialist, geeft u de betrouwbaarheid waar u lang profijt van hebt. U krijgt een eerlijk advies of de aankoop de moeite waard is. Zorg dat u geen miskoop doet!